آموزش وردپرس و هاستینگ
آموزش وردپرس و هاستینگ

راهنمای نصب وردپرس بر روی دایرکت ادمین

راهنمای نصب وردپرس بر روی دایرکت ادمین

مقدمه

وردپرس یک CMS یا سیستم مدیریت محتوای بسیار محبوب است که توسط میلیون‌ها نفر (بیش از 43٪ از تمام وب سایت‌های موجود در اینترنت) در سراسر جهان در حال استفاده است. استفاده آسان، قالب‌های متعدد، افزونه‌های فراوان و پشتیبانی قوی، وردپرس را به سیستم مدیریت محتوای شماره یک جهان تبدیل کرده است. در حال حاضر، وردپرس برای هر سایتی، از وبلاگ‌های شخصی گرفته تا سایت‌های پیچیده یا فروشگاه‌های بزرگ قابل استفاده است.

همانطور که می‌دانید، پس از راه‌اندازی وب‌سایت باید آن را به روی یک هاست منتقل کرد؛ در این زمینه دو پنل مختلف دایرکت ادمین و سی‌پنل در دسترس هستند که می‌توانید از طریق آنها وب‌سایت خود را مدیریت کنید. اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که می‌خواهید استفاده از وردپرس را آغاز کرده و به کمک آن وب‌سایت خود را راه‌اندازی کنید، در ادامه با آموزش مرحله به مرحله نصب وردپرس بر روی دایرکت ادمین (دومین کنترل پنل پر استفاده در ایران که به دلیل داشتن امکانات بسیار زیاد و همچنین تحریم نبودن، کارایی خوبی بر روی هاست‌های ایرانی دارد) همراه ما باشید.

نگاهی گذرا به کنترل پنل Direct Admin

این کنترل پنل کانادایی که با نام DA نیز شناخته می‌شود، یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین کنترل پنل‌های مدیریت هاست است که می‌توان از طریق نرم‌افزارهای موجود در آن به راحتی یک هاست را مدیریت، و با کنترل ساده آن تنظیمات خاصی را بر روی وب‌سایت ایجاد نمود. رابط کاربری بسیار جذاب، سرعت مناسب، امکانات کافی و همچنین پایداری بسیار بالا تنها برخی از ویژگی‌های کنترل پنل دایرکت ادمین می‌باشد.

برخی از ویژگی‌های کنترل پنل دایرکت ادمین

  • پشتیبانی از سیستم‌های POP/IMAP در کنترل پنل
  • پشتیبانی کامل این کنترل پنل از FTP و ایجاد بی‌نهایت اکانت FTP
  • امکان کنترل کامل DNSها
  • ایجاد زیر دامنه و اضافه کردن دامنه‌های جدید
  • سیستم مدیریت فایل بسیار قدرتمند و ساده
  • مدیریت و پشتیبان‌گیری از پایگاه داده‌های MYSQL
  • نصب ساده SSL و فعال نمودن آن در کنترل پنل
  • امنیت بسیار بالا بدون نیاز به تنظیمات خاص

بعد از خرید و ثبت دامنه و همچنین یک هاست دایرکت ادمین و اتصال آنها به یکدیگر، حال زمان نصب سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. به این منظور در ابتدا وردپرس را دانلود و در سیستم خود ذخیره نمایید.

سپس و بعد از دانلود فایل دو راه برای انتقال فایل به دایرکت ادمین وجود دارد که می‌توان به کمک آنها فایل‌های خود را از طریق دایرکت ادمین در داخل هاست آپلود نمایید.

  1. نصب وردپرس از طریق آپلود مستقیم
  2. نصب وردپرس به کمک FTP

مراحل نصب وردپرس بر روی دایرکت ادمین از طریق آپلود مستقیم

یک | برای نصب وردپرس بر روی دایرکت ادمین به شکل مستقیم ابتدا باید وارد محیط کاربری هاست خود شده و با استفاده از بخش سیستم مدیریت فایلِ کنترل پنل دایرکت ادمین، وارد منوی اصلی شوید. سپس از طریق بخش مدیریت فایل خود، وارد محل ذخیره‌سازی و یا فضای کاری هاست خود شوید.

دو | در مرحله بعدی از میان گزینه‌های موجود در محل ذخیره‌سازی هاست، پوشه‌ای که به نام Public_html است را انتخاب و وارد آن شوید. این پوشه اصلی‌ترین پوشه برای هاست سایت شما به شمار می‌آید. پوشه‌ای که کلیه‌ی فایل‌هایی که تحت عنوان روت بوده و برای سایت شما هستند در آن نگهداری می‌شود.

سه | حالا نوبت به بارگذاری فایل‌های مورد نظرتان می‌رسد. به این منظور گزینه‌ی Upload Files to Current Directory را انتخاب کنید. حال به راحتی و به کمک گزینه Choose File می‌توانید پوشه‌ی در بردارنده‌ی فایل‌های وردپرس را انتخاب و بارگذاری کنید.

چهار | بعد از آپلود کامل وردپرس بر روی هاست، حال نیاز به استخراج آن و باز کردن فایل فشرده خواهید داشت تا نصب وردپرس بر روی دایرکت ادمین آغاز شود. برای خارج کردن وردپرس از فایل فشرده خود می‌توانید بر روی آن در داخل فایل منیجر کلیک راست کرده و گزینه Extract را انتخاب نمایید تا استخراج فایل‌ها آغاز، و تمام فایل‌های موجود در داخل فایل فشرده وردپرس به داخل هاست منتقل شوند.

نکته:

ما برای استفاده از وردپرس و ذخیره‌سازی تمام اطلاعات در یک سایت، نیازمند وجود یک پایگاه داده‌ هستیم که می‌توانیم آن را از طریق کنترل پنل دایرکت ادمین به راحتی بسازیم.

پنج | برای ساخت پایگاه داده، ابتدا وارد حساب کاربری خود دایرکت ادمین شده و روی MySQL Management کلیک کنید. سپس روی Create new database بزنید. پس از آن شما می‌توانید فرم مربوط به ساخت پایگاه داده جدید را مشاهده و نسبت به تکمیل کردن آن اقدام کنید. پارامترهای موجود برای این کار به این شرح هستند:

  1. نام پایگاه داده
  2. نام کاربری پایگاه داده
  3. رمز عبور پایگاه داده

در ادامه و با کلیک بر روی گزینه Create، دیتابیس یا پایگاه داده شما ساخته می‌شود.

شش | حال که پایگاه داده‌ی شما کاملا ساخته شده است تنها مرحله‌ای که در آموزش نصب وردپرس بر روی دایرکت ادمین از طریق آپلود مستقیم پیش روی شماست این است که آدرس سایت خود را باز کنید. هنگامی که این کار را می‌کنید و وارد سایت می‌شوید، برنامه‌ی نصب‌کننده‌ نرم‌افزار وردپرس بر روی سیستم شما راه‌اندازی می‌شود.

هفت | در این مرحله شما باید کلیه‌ی اطلاعات موجود برای پایگاه داده‌ای که ساخته‌اید را در بخش‌های مشخص وارد کنید. در ادامه وارد صفحه‌ای می‌شوید که نصب وردپرس را آغاز می‌کند.

هشت | در آخر و پس از وارد کردن اطلاعات تکمیلی دیگر، نصب وردپرس به پایان رسید و به همین سادگی وردپرس بر روی هاست مورد نظر شما نصب می‌شود و می‌توانید از آن استفاده کنید.

مراحل نصب وردپرس بر روی دایرکت ادمین به کمک FTP

لازم به ذکر است که اگر از قبل دامنه خود را به دایرکت ادمین اضافه کرده باشید، انجام تمام مراحل زیر بیش از 10 دقیقه زمان شما را نخواهد گرفت:

  1. ساخت دیتابیس بر روی دایرکت ‌ادمین برای وردپرس
  2. ساخت FTP Login برای وردپرس
  3. دانلود آخرین نسخه Filezilla و وردپرس
  4. اتصال به سرور هاستینگ و آپلود وردپرس
  5. نصب وردپرس

مرحله اول | نحوه ایجاد پایگاه‌ داده Database برای وردپرس در دایرکت ادمین

این مرحله همانند توضیحی که در بالا ارائه شد انجام خواهد شد؛ یادآوری: پس از ورود به حساب کاربری خود دایرکت ادمین، روی MySQL Management و سپس روی  Create new database کلیک کنید. بعد هم نام، نام حساب کاربری و رمز عبور پایگاه داده را انتخاب و گزینهCreate  را انتخاب کنید.

نکته

نام کاربری و رمز عبوری که انتخاب کرده‌اید را در یک فایل متنی یا داخل دفترچه یادداشت‌تان بنویسید، زیرا در مراحل بعدی به آن‌ها نیاز خواهید داشت و لازم به ذکر است که پس از کلیک روی گزینه Create، رمز عبور دیگر نمایش داده نخواهد شد! به همین خاطر هم توصیه می‌کنیم پیش از آن حتما رمز خود را در یادداشت‌ کنید.

مرحله دوم | ساخت FTP Login برای وردپرس

پیش از هر چیز باید بدانید که File Transfer Protocol یاFTP  پروتکلی‌ست که کار انتقال داده را ساده‌تر می‌کند. برای ساخت  FTP Loginدر دایرکت ادمین، باید به صفحه اصلی دایرکت ادمین رفته و روی FTP Management کلیک کنید. پس از آن نیز گزینه Create FTP Account را بزنید.

آشنایی مختصر با FTP

FTP یکی از قدیمی‌ترین پروتکل‌های مورد استفاده تا به امروز و یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای انتقال فایل‌ها محسوب می‌شود. یک سرور FTP، فولدرها و زیرفولدرهایی را برای انتقال فایل در دسترس کاربر قرار می‌دهد. کاربران به کمک اطلاعات کاربری به این سرور متصل شده و از طریق نرم‌افزارهای مختلف امکان دانلود فایل از سرور و به همین ترتیب آپلود به سرور را پیدا می‌کنند. البته بسیاری از کاربران هیچ‌گاه با یک سرور FTP سر و کاری ندارند، اما اگر شما صاحب یک وب‌سایت و کسب و کار هستید، آشنایی با سرورهای FTP دانشی ضروری و کارآمد برای شما محسوب می‌شود. از آنجا که FTP یک سرویس پایه‌ای و مهم در وب است، حتی اگر توسعه‌دهنده‌ی وب نیستید، آشنایی با آن مفید و کاربردی خواهد بود.

پس از آن کلیک بر رویCreate FTP Account ، حالا باید اطلاعات خواسته شده، شامل نام کاربری (FTP Username)  و پسورد (FTP Password) را وارد و در آخر دکمه CREATE  را بزنید.

مرحله سوم | دانلود و نصب آخرین نسخه نرم‌افزار FileZilla

در این مرحله و برای آپلود وردپرس بر روی هاست، به FileZilla نیاز خواهیم داشت. ما از این نرم‌افزار برای آپلود وردپرس روی هاستینگ سرور استفاده می‌کنیم. آخرین نسخه FileZilla را می‌توانید از وب‌سایت رسمی آن www.filezilla-project.org دانلود کنید.

مرحله چهارم | آپلود فایل‌های وردپرس و اتصال به هاست

در این مرحله و پس از نصب و اجرای نرم‌افزار FileZilla؛ بایستی از منوی Files رویSite Manager کلیک کرده، اطلاعات لازم را وارد کنید و با کلیک بر روی Connect اتصال با سرور را برقرار کنید..

اطلاعات مورد نیاز این بخش:

Host: در اکثر مواقع همان نام دامنه است.

User: در این قسمت باید همان FTP Username که قبلا انتخاب کرده بودید را وارد کنید.

Password: در این بخش باید رمز FTP که قبلا وارد کرده بودید را بنویسید.

در ادامه نیز با کلیک بر روی Files در بالای صفحه، به دایرکتوری پوشه public_html بروید. سپس روی گزینه Upload files to current directory کلیک کنید و با کلیک روی Choose File فایل فشرده وردپرس را آپلود کنید. هنگامی که آپلود به پایان رسید، از قسمت Actions و به کمک گزینه Extract فایل خود را از حالت فشرده خارج کنید. (البته می‌توانید فایل را ابتدا از حالت فشرده خارج کنید و سپس محتوای آن را آپلود کنید.)

مرحله پنجم | نصب وردپرس

در این مرحله کافی‌ست مرورگر اینترنت خود را باز کرده و آدرس سایت را در آن وارد کنید. (همان دامنه‌ای که از قبل در دایرکت ادمین وارد کردید) در ادامه نصب وردپرس به صورت خودکار آغاز می‌شود. در ادامه و پس از انتخاب زبان، از شما خواسته می‌شود تا اطلاعات پایگاه داده خود را که در مراحل قبل‌تر آن را ایجاد کرده بودید، وارد کنید. در قدم بعدی باید اطلاعاتی مانند عنوان سایت، username، password و یک ایمیل برای پشتیبانی و بازیابی احتمالی اطلاعات ورودی خود مشخص کنید. سپس با کلیک بر روی Install WordPress مراحل نصب وردپرس به پایان می‌رسد.

در آخر و پس از اتمام نصب، با استفاده از نام کاربری و کلمه عبوری که در مراحل قبل‌تر برای وردپرس انتخاب کردید، به پنل خود وارد شوید تا بتوانید وب‌سایت خود را طراحی کنید.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

هاست وردپرس چیست؟

Next Post

سرور مجازی، هاست اشتراکی یا سرور اختصاصی؟ کدام سرویس برای شما مناسب است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Read next

هاست وردپرس چیست؟

هاست یکی از مهم‌ترین مسائلی است که معمولاً در فرآیند طراحی و اجرای وب‌سایت‌ها نادیده گرفته می‌شود! اما فراموش…
هاست وردپرس چیست؟
با موفقیت کپی شد!